2023-ban is biztonságban CASCO-val

Casco gyorstalpalóA biztonság az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet, ezért érdemes a jövő évben is mindent megtenni önmagunk, családunk és vagyontárgyaink, így gépjárműveink biztonsága érdekében. Az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel autónk biztonságát szavatolhatjuk, a CASCO biztosítás.

Milyen káreseményekre nyújt fedezetet a casco biztosítás?


1) Elemi károk: a gépjárművet, alkatrészét, tartozékát károsító tűz, villámcsapás, robbanás, esetleges földcsuszamlás, kő- és/vagy földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15 m/s sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által okozott kár esetén mind fedezetet nyújt a CASCO.

2) Töréskár esetén, amikor a gépjármű alkatrészeiben, tartozékaiban baleseti erőhatás által keletkezett sérülés következik be, vagy idegen személy által okozott rongálás történik, akkor is fedezetet nyújt a CASCO biztosítás.

3) Lopáskárról beszélünk, ha a gépjármű megfelelően le van zárva és az előírások szerint működtetett biztonságtechnikai berendezésekkel rendelkezik, és a teljes gépjárművet vagy alkatrészeit ill. tartozékait lopják el. Ilyen cselekményekkel vagy ezek kísérletével összefüggésben keletkezett sérülésekre is biztosítást nyújt a CASCO.

4) Üvegtörésnek biztosítási szempontból azt nevezzük, amikor a gépjármű ablaküvegeiben baleseti jelleggel, vagy idegen személy által okozott rongálás során sérülések keletkeznek. A CASCO ezeknek a károknak a megtérítését is biztosítja.

Fontos megjegyezni, hogy a biztosítási védelem a CASCO biztosításhoz igénybe vehető kiegészítő fedezetekkel további kockázatokra is kiterjeszthető (pl. baleset-, poggyászbiztosítás, jogvédelem, avulásmentes-térítés, stb.).

A CASCO biztosítás csak bizonyos életkorú járművekre köthető. Bár a korhatár biztosítónként változhat, általánosságban véve igaz, hogy a 15 évnél idősebb gépjárművekre nem lehet CASCO biztosítást kötni.

 

Mire nem fizet a CASCO biztosítás? 

A biztosító mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha a kárt szándékosan vagy súlyos gondatlanságból eredően okozták (például ittas, kábult vezetés), vagy a kármegelőzési, illetve kárenyhítési kötelezettséget súlyosan megszegték (például lopás esetén, ha a pótkulcs a járműben maradt, vagy az autó védelmi berendezése nem megfelelő).

A biztosító abban az esetben is mentesül a kártérítés megfizetése alól, ha a járművet túlterhelték, az üzemeltetését vagy a vontatását szakszerűtlenül végezték vagy a káresemény – a forgalmi engedély érvényességétől függetlenül – a gépjármű biztonsági berendezéseinek súlyosan elhanyagolt műszaki állapotával összefüggésben következett be. A mentesülések részletes szabályait a szerződési feltételek tartalmazzák.

A biztosítás nem terjed ki az olyan károkra, amelyek háborús jellegű eseményekkel vagy bármilyen tömeget érintő megmozdulással, terrorcselekményekkel, sugárzó anyagok és termékek hatásával összefüggésben keletkeztek. Érdemes mindennek alaposabban is utánajárni, mert a biztosítóknál más és más feltételekkel találkozhatunk. 

 

További részletek a CASCO biztosításról a Gyakran Ismétlődő Kérdések menüpontunkban.

 

Amennyiben gépjárműve CASCO biztosítási díjaira kíváncsi, ne várjon tovább: CASCO kalkuláció



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft